Borstcentrum ZuidHollandZuid zoekt sponsoren!

Spread the love

Dankzij Stichting Roparun kon het Borstcentrum ZuidHollandZuid het afgelopen jaar alle vrouwen die een borstoperatie moesten ondergaan een ondersteunende bh aanbieden. Nu het geld op is, gaan de medewerkers op zoek naar andere sponsoren om de hulp aan hun patiënten te kunnen voortzetten.

“We maken zoveel vrouwen blij met deze gratis bh”, zegt Roos Los, verpleegkundig specialist Mammacare in het Maasstad Ziekenhuis. Zeshonderd vrouwen per jaar om precies te zijn. Zij hebben een borstamputatie of een borstsparende operatie ondergaan en hebben vaak zelf geen bh die voldoende steun biedt tijdens het herstel.

“De bh die wij dankzij de 30.000 euro van Stichting Roparun konden geven, biedt extra ondersteuning en helpt tegen zwellingen en bloeding. En hij heeft vaak een sluiting aan de voorkant, zodat de vrouwen niet helemaal met hun armen naar achter moeten om de bh vast te maken,” legt Roos uit.

Henny Mac-Lean van Eijkelenborg is een van de vrouwen die de bh kreeg voor haar borstoperatie. “Ik was helemaal verbaasd. Wat een mooi gebaar, ik was er erg blij mee. Ik ben sowieso heel fijn geholpen door Borstcentrum ZuidHollandZuid. Daarom heb ik zelf ook een gift gedaan om het centrum financieel te steunen”.

Ook Anja Lente was blij verrast toen ze de bh aangeboden kreeg. “Ik heb een hele lieve familie die mij enorm heeft gesteund, maar je moet het toch alleen doen als je de diagnose krijgt. Door die bh voelde ik me minder alleen, want er denken mensen aan je”.

Anja draagt de bh nog steeds tijdens het sporten. “Normale bh’s zijn ondingen in vergelijking met deze bh. Het materiaal is geweldig en hij doet wat ‘ie belooft. Ik ben blij dat ik hem heb én ik ben blij dat ik hem gekregen heb,” vertelt ze.

Om nog meer patiënten te kunnen verblijden met de postoperatieve bh is Borstcentrum ZuidHollandZuid in samenwerking met Stichting Vrienden Maasstad Ziekenhuis dringend op zoek naar weldoeners die geld ter beschikking stellen. Mensen kunnen drie euro of meer doneren door hieronder op de QR code te klikken of scannen. “Hij kost zo’n 50 euro en dat bedrag is voor veel mensen te hoog. Met de juiste financiële steun, kunnen wij hem ook in de toekomst gratis aanbieden. Zo kunnen we er voor zorgen dat het herstel van de vrouwen zo goed mogelijk verloopt, zonder dat het hen extra geld kost,” besluit Roos Los.

Klik op de QR code om te doneren!

Borstcentrum ZuidHollandZuid is een samenwerkingsverband tussen Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland, het Ikazia Ziekenhuis, het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam en het Spijkenisse Medisch Centrum in Spijkenisse. Meer dan tachtig medisch specialisten, paramedici (zoals fysiotherapeuten en diëtisten) en verpleegkundigen werken hierin intensief samen. De zorg – geleverd door Borstcentrum ZuidHollandZuid – wordt verleend vanuit de vier verschillende ziekenhuizen.

 

BorstcentrumZuidHollandZuid.nl maakt gebruik van cookies.
Heeft u dit liever niet? Lees hier meer over ons privacybeleid.